Nu Aanmelden

Rijangst overwinnen

Rijangst overwinnen – opfriscursus autorijden

Rijangst overwinnen is je doel? In Nederland zijn er tussen de 800.000 en 1.000.000 mensen die lijden aan een of andere vorm van rijangst. Naar schatting vermijden een half miljoen Nederlanders het autorijden helemaal.

Wat is rijangst? Rijangst kan specifiek zijn wanneer de angst zich beperkt tot slechts één of enkele situaties, bijvoorbeeld tunnels, bruggen, de linkerrijstrook op de autosnelweg, wegen langs water, het naderen van verkeerslichten, het rijden in een file, inparkeren, verkeersagressie etc…

Rijangst door paniekstoornis, vaak ook autosnelwegangst

Rijangst na beladen gebeurtenis en trauma

Rijangst door overbelasting

Rijangst ten gevolge van faalangst

Rijangst routinegebrek

Rijangst door vaardighedentekort Rijangst door vaardighedentekort

Rijangst ten gevolge van verkeersagressie

Rijangst als gevolg van andere (angst)stoornis

rijangst-overwinnen-aanmelden
check-opdris-rijles-autorijden Onze cursisten beoordelen ons met 9.4 / 10
check-opdris-rijles-autorijden Actief in meerdere regio’s in Nederland
check-opdris-rijles-autorijden Gratis gebruik van Facebook Community met leermiddelen
check-opdris-rijles-autorijden Cursisten App om je ontwikkeling bij te houden

Rijangst overwinnenOpfriscursus autorijden

4322+
Cursisten geholpen
44362+
lesuren ervaring
9.4
Review score
100%
Praktijkgericht

Rijangst overwinnen?

Hoe kom ik die rotonde op met al die voorbij razende fietsers?

Waarom gaat die snelweg zo snel?

Waarom werkt die koppeling toch nooit mee?

Welke gek heeft fileparkeren uitgevonden?

Waarom zijn parkeergarages zo smal?

Waarom laten ze in vredesnaam andere weggebruikers toe?

Snelweg angst

Drukte, hoge snelheid, veel rijstroken, in- en uitvoegen. Op de snelweg gebeurt veel en moet je als bestuurder snel kunnen handelen. Als je het gevoel hebt dat het allemaal te snel gaat, kan angst voor de snelweg ontstaan, één van de meest voorkomende vormen van rijangst

Bang voor vrachtauto’s

Ze zijn groot en zwaar, manoeuvreren anders dan auto’s.. Veel mensen rijden het liefst met een grote boog om vrachtverkeer heen. Sommige mensen zijn zo bang voor vrachtauto’s, dat ze de snelweg daarom vermijden.

Tunnel angst

Op steeds meer plaatsen in Nederland worden tunnels aangelegd. Dit om de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersdoorstroming te vergroten. Maar voor sommige mensen is het idee om onder meters water of aarde door te rijden een angstig idee. Ze rijden liever kilometers om, om zo hun bestemming te kunnen bereiken.

Angst voor bruggen

Net als tunnels zijn bruggen een manier om Nederland bereikbaar te houden. Er zijn mensen voor wie een weg over water of snelweg geen pretje is. Ook deze angst is een vorm van rijangst.

Rijangst door verkeersdrukte

In de binnenstad van de grotere plaatsen en steden in Nederland moet je als automobilist goed op de rest van het verkeer letten. Fietsers rijden links en rechts van je auto, voetgangers steken plotseling over. Trams hebben een plek op de rijbaan waarvoor aangepaste verkeersregels gelden. Voor automobilisten die dit niet gewend zijn, kan dit een spannende aangelegenheid zijn. Bij anderen breekt het angstzweet uit als ze er alleen al aan denken.

Angst in parkeergarages

Sommige parkeergarages gaan meters de lucht in, andere weer diep de grond in. Dat is natuurlijk de ideale manier om spaarzaam om te gaan met beperkte ruimte. Maar deze donkere plekken met lage plafonds en krappe bochten kan ook een bron van rijangst zijn.

Angst bij onbekende routes

De rit van en naar de supermarkt gaat nog, en naar je werk lukt iedere dag ook wel. Maar moet je (voor het eerst) naar een onbekende stad waar je de weg niet kent en raak je daarvan in paniek? Ook dan is er sprake van rijangst.

Angst in een andere auto

Stap je zomaar in iedere auto en rijd je zonder problemen weg? Of krijg je al angstzweet bij de gedachte hieraan? Veel mensen rijden al jaren in dezelfde vertrouwde auto waarin ze elke knop kennen. Moeten ze onverhoopt toch switchen, dan ontstaat een vorm van rijangst.

Parkeerangst en andere bijzondere verrichtingen

Fileparkeren, achteruit inparkeren, de hellingproef. Allemaal net wat anders dan ‘gewoon autorijden’. Tijdens je rijexamen moet je het kunnen, maar in de loop der jaren kun je het zomaar verleren. Als je het niet vaak doet, kan de angst ontstaan om het in onverwachte situaties te moeten toepassen.

Watervrees

Nederland barst van de rivieren, kanalen beekjes en sloten. De een geniet van het mooie uitzicht, de ander blijft er het liefst met de auto zo ver mogelijk vandaan. Op dijken of smalle wegen langs water rijden, is voor veel mensen een reden rijangst te ontwikkelen..

aanmelden-rijangst-overwinnen

Zij gingen jou voor

opfriscursus autorijden amsterdam

Super goed!

Ik had al bijna 10 jaar niet meer in een schakelauto gereden en zat maximaal 1 keer per jaar in de auto. Hoogste tijd voor een opfriscursus dus sinds ik net een auto gekocht had in Amsterdam. Binnen 2 lessen het schakelen maar vooral ook de kernprincipes van autorijden doorgenomen en toegepast! Super, nogmaals bedankt!

Floris , Amsterdam

opfriscursus autorijden amsterdam

Na 3 lessen relaxed in de auto kunnen rijden

Nu ik mijn eerste auto ga kopen na jaren niet te hebben gereden, was het tijd voor een paar opfrislessen. Lessen werden rustig opgebouwd en rij-instructeur was zelf ook heel rustig-relaxed (voor mij heel belangrijk). Uiteindelijk waren drie lessen nodig om weer helemaal gewend te zijn. Heel blij dat ik het heb gedaan.

Marga , Amsterdam

Wij helpen je graag van je rijangst af

Ga weer met een goed gevoel de weg op en meld je aan voor een opfriscursus! Wij nemen binnen 48 uur contact met je op om te bespreken wat jou in de auto remt. Onze opfris coaches zijn op steeds meer plaatsen te vinden. Van Amsterdam tot Rotterdam en Den Haag. Maar woon je ergens anders dan is dat ook geen probleem.

Aanmeldformulier rijangst overwinnen

Opfris aanmeldingen

Veel gestelde vragen

Wat is rijangst?

Rijangst kan specifiek zijn wanneer de angst zich beperkt tot slechts één of enkele situaties, bijvoorbeeld tunnels, bruggen, de linkerrijstrook op de autosnelweg, wegen langs water, het naderen van verkeerslichten, het rijden in een file, inparkeren, verkeersagressie ect…

Waarom heb ik rijangst?

Mensen met rijangst zijn bang om auto te rijden. Ze zitten met een zeer gespannen of angstig gevoel achter het stuur, of vermijden autorijden helemaal. Naar schatting een half tot één miljoen Nederlanders hebben wel een rijbewijs, maar maken hier geen gebruik van.

 

Kan je van rijangst afkomen?

De belangrijkste manier om van je rijangst af te komen is door weer in de auto te stappen. Het is vaak aan te raden om eerst een opfrisrijles te nemen. Op die manier kan je er vanuit gaan dat het veilig is en kunnen onze opfris coaches jou ondersteunen waar nodig. Maar ook daarna is het belangrijk om te blijven autorijden.

Ik heb echt heel veel rijangst, werkt dit voor iedereen?

Ja. De afgelopen 6 jaar, zijn ruim 4322+ cursisten je al voor gegaan en we hebben gemerkt dat je over elke angst heen kunt komen. Met onze rustige aanpak en ruime kennis helpen we ook jou weer met een zeker gevoel de weg op.

VRIJBLIJVEND AANMELDEN