Nu aanmelden

CBR Rijtest

cbr rijtest

Wat is een rijtest van CBR?
Met een rijtest beoordeelt het CBR of je op een veilige en verantwoorde manier aan het verkeer kunt deelnemen. En of je een auto goed kunt bedienen en besturen. Lukt dit niet? Dan zal een deskundige van het CBR samen met jou onderzoeken of je beperking gecompenseerd kan worden door een training (opfris rijles), door technische aanpassingen aan je voertuig of door een orthopedisch hulpmiddel. Een rijtest is niet hetzelfde als een praktijkexamen.

 

Een arts van het CBR bekijkt op basis van je gezondheidsverklaring en het rapport van de medisch specialist of een rijtest nodig is. Is dat het geval? Dan krijg je hiervoor een uitnodiging. Daarin staat of je de test doet in je eigen voertuig of in een lesvoertuig. Zo’n rijtest is niet vrijblijvend. Zonder rijtest kan het CBR niet beslissen of je rijexamen mag doen of je rijbewijs kunt verlengen.

Nu aanmelden
* Al honderden cursisten gingen je voor! Zij beoordelen ons met 9.6 / 10

Wie neemt de rijtest af?

De rijtest wordt afgenomen door een deskundige van het CBR. Deze deskundige is er in gespecialiseerd om te beoordelen of je ondanks een beperking in staat bent om veilig te kunnen rijden.

Wat kunt u verwachten?

Voor de rijtest begint, maak je kennis met de deskundige van het CBR. Daarna ga je samen de weg op voor de rijtest. Een rijtest is géén examen. Tijdens de rijtest kijkt de deskundige of je (medische) situatie geen probleem vormt om veilig te kunnen rijden. Na afloop hoor je hoe het is gegaan.

Waarop let de deskundige bij een CBR rijtest

Een rijtest is altijd maatwerk, aangepast aan je situatie. Afhankelijk daarvan ligt de nadruk in de rijtest op ‘zien’, ‘denken’ of ‘doen’. En soms op een combinatie hiervan.

Opfris rijles voor een CBR rijtest

Wij zijn gespecialiseerd in opfris rijlessen en hebben al vele honderden cursisten begeleid bij een CBR rijtest. Wil je niet het risico nemen dat je rijbewijs wordt ingevorderd of een kortere geldigheidsduur krijgt?

Meld je dan snel aan voor een opfris rijles CBR rijtest en laten wij kijken wat er verbeterd dient te worden. Ook is het mogelijk om met een rijles auto van ons deel te nemen aan de CBR rijtest. Voor meer informatie hierover kun je contact met ons opnemen!

✅ Veiliger, zekerder en ontspannen leren rijden
✅ Omgaan met druk stadsverkeer
✅ Optimaliseer je voertuigbeheersing en rij besluitvaardiger
✅ Controle over het voertuig, hij doet wat jij wilt
✅ Gevorderde kijktechniek waardoor je veel beter kunt anticiperen

Nu aanmelden
Bel mij terug

⭐ Klantenbeoordeling 9,6/10 ⭐