Steeds meer mensen met een rijbewijs durven de weg niet meer op. Het gaat om jongeren die hun rijbewijs halen en daarna lange tijd niet meer rijden, tot ouderen die onzeker worden door nieuwe technische snufjes in nieuwe auto’s.

In totaal zouden er tegen de 1 miljoen mensen in Nederland zijn die wel een rijbewijs hebben, maar niet durven te rijden. Dat zeggen rijscholen van de Bovag en brancheorganisatie VRB tegen radiozender BNR. Daardoor komen steeds meer rijscholen die speciale opfriscursussen aanbieden.

DREMPEL WORDT GROTER

Veel jongeren halen hun rijbewijs, maar durven daarna niet meer achter het stuur te kruipen omdat ze bijvoorbeeld rijangst hebben, of omdat ze een jaar naar het buitenland gaan. Dan wordt de drempel om daarna weer achter het stuur te kruipen, groter. Dat is volgens Idris Ozaltun van Opfris-rijles.nl het grootste probleem. Anderen durven bijvoorbeeld niet op de snelweg te rijden.

Rijscholen raden aan om zo snel mogelijk achter het stuur te kruipen, en flink wat kilometers te maken als je je rijbewijs hebt gemaakt. Wie niet meer achter het stuur kruipt, kan dus een opfriscursus volgen.

Bron: https://www.metronieuws.nl/